Koncerti za vrijeme održavanja sajma

Drugi dana održavanja jubilarnog sajma “Zagreb AV Show”, subota 25. 10,  posjetitelji će imati mogućnost prisustvovati trima koncertima u velikoj dvorani Sheraton Zagreb hotela po sljedećem rasporedu:

16:00 sati

Klavirski concert – izvodit će djela Frederic Chopina

Pianist – Hari Gusek

Hari Gusek rođen je 1951. u Zadru. U Zagrebu studira u klasi prof. Darka Lukića, a na Konzervatoriju Čajkovski, u Moskvi u klasi prof. Rudolfa Kehrera. Magistrirao u klasi prof. Ive Mačeka na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, na kojoj je od 1978. zaposlen kao profesor klavira. Snimio niz klavirskih djela za radio i televiziju te LP za slovenski Helidon. U vlastitom izdanju CD “Hari Gusek – Live in Concert” 2013.

 

17:00 sati

Jazz trio – izvedba jazz standarda

Trio klavir/kontrabas/vokal: Marin Hrašćanec/ Tihomir Hojsk i Helena Hrašćanec – akustična izvedba jazz standarda. Tihomir Hojsak – hvaljeni hrvatski jazz kontrabasist, dobitnik Porina 2012, svira u sastavu Jazziana Croatica. Marin i Helena Hrascanec – klavirista i pjevačica Praline & Fast Food.

 

18:00 sati

 “Gitara i bubanj” – predavanje i jam session sa Morainesima.

Domagoj Šekelja i Mario Mlakar članovi su zagrebačkog instrumentalnog progressive post-rock sastava Moraines. Tik prije ulaska u studio, gdje će od narednog tjedna početi sa snimanjem svojeg debitantskog albuma nakon punih pet godina intenzivnog rada na materijalu, održat će za vas malo opisno predavanje o svojim instrumentima – gitari i bubnju. Pokušat će vam dočarati kako svaki od instrumenata funkcioniraju, kako zvukove koji proizvode koristiti unutar stvaralačkog procesa pisanja pjesme, pa će vam na kraju malo i zasvirati – prvo svaki instrument pojedinačno, nakon čega i zajedno, da bi dobili dojam kako spoj naizgled različitih nepovezanih zvukova može stvarati harmoniju i pričati određenu glazbenu priču.”